Koalicija postigla dogovor: Ništa od smjene ministara Heleza i Košarca?

Vijesti 21. dec 202313:49 0 komentara
F.Z./N1/MVTEO

Klub SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentu Bosne i Hercegovine odlučio je da povuče inicijativu za smjenu ministra odbrane Zukana Heleza.

“Ključni argumet zašto smo povukli ovu inicijativu jeste zato sto nemamo mišljenje Savjeta ministara”, rekla je Sanja Vulić.

U Parlamentu BiH upućena inicijativa za smjenu ministra odbrane Zukana Heleza

Vulić je navela kako postoji dogovor i da su povukli inicijativu jer se žele baviti stvarima korisnim za budućnost BiH. Poručila je da za inicijative nije kasno, a da su odluku donijeli nakon informacija dobijenih u posljednjih 24 sata.

“Odlučili smo da poštujemo da svako treba da radi svoj posao, a imajući u vidu da postoji moguće djelo Izvršenja krivičnog djela, tužilaštvo je formiralo predmet. Očekujemo da će javnost biti upoznata, sačekat ćemo ishod postupka u pravosudnim institucija”, navela je Vulićeva.

Saša Magazinović koju dolazi iz SDP kao i Zukan Helez zahvalio se partnerima na povlačenju smjene sa dnevnog reda.

“Zahvaljujem se poslanicima koji su povukli ovu inicijativu. To je dio dogovora da se ne bavimo smjenama u Vijeću ministara BiH nego da se probamo uraditi stvari koje su dobre i koje su do nas ovdje u Parlamentu, EU put BiH i mi ćemo se kao Klub ponašati u skladu sa tim dogovorom”, rekao je Magazinović.

“Da li vi imate plan B, meni ne liči da imate plan B. Mislim da ozbiljna politička partija ne treba da radi ovo što vi radite. Ovo sto vi radite je pilićarenje”, rekao je Darko Babalj iz SDS-a koji je zatražio da se razjasni da li će biti smjena Heleza na dnevnom redu ili ne.

Vulić je u ime kluba zatrazila pauzu za dodatne konsultacije nakon rasprave o dnevnom redu.

Branislav Borenović (PDP) kazao je kako ne znaju šta se desilo u međuvremenu jer su kvalifikacije za Helez bile vrlo ozbiljne i da predstavlja opasnost za BiH i RS.

“Desila se očito trgovina foteljama i da je to neka vrsta dogovra, vidjećemo za nekoliko minuta ili sat vremena da više ni ministar Košarac neće biti nasilnik za određene članove koalicije. Ova grupa poslanika predvođena SNSD-a predstavlja realnost kampova koju je spominjao ministar Helez”, rekao je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!