Saobraćajni kolaps u Halilovićima: Vozači “zarobljeni” u koloni, nema upozorenja o radovima, a policija stigla po pozivu

Vijesti 21. sep 202416:17 0 komentara
N1

U ulici Džemala Bijedića u sarajevskom naselju Halilovići, od kružnog toka kod GRAS-ove remize do kružnog toka uz IX transverzalu nastao je saobraćajni kolaps. Vozači satima nepomično stoje u koloni, a razlog je asfaltiranje jedne dionice ceste.

Potpuni kolaps nastao je prvog dana vikenda na ovom dijelu ceste, a oni koji su se našli u koloni tvrde da nema, niti je prethodno bilo ikakvih obavještenja o radovima.

“Krenula sam sa djecom u kino u tržni centar Bingo i na kružnom toku kod GRAS-a uletjela sam u gužvu. Nema nikakvih znakova da su radovi u toku niti ima smjernica za obilaznicu. Na film smo zakasnili jer više od sat vremena stojimo u koloni”, javila nam je jedna čitateljica.

Vozači navode da se u koloni voze od jednog kružnog toka (kod GRAS-ove remize) do drugog u krug te se ponovo vraćaju nazad. Zbog ovakve situacije, automobili su satima “zarobljeni” na toj dionici.

“Dva sata nepomično stojimo u koloni. Kasnim na posao, pa sam pozvao policiju”, kaže čitatelj.

Pojedini su pronašli alternativu, pa odlučili prošetati s obzirom na to da nema alernativnog pravca kojim bi se preusmjeravala vozila, a sva skretanja s kružnih tokova nude isto – veliku gužvu.

“Ne možemo više čekati da se saobraćaj normalizira, pa smo odlučili ostaviti auto i otići pješke željene lokacije”, ističu drugi.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo su za N1 potvrdili da je policija izašla na teren te da regulira saobraćaj, ali i da je signalizacija bila pravovremeno postavljena kao i da su informacije o radovima dostupne na web stranici BIHAMK-a.

Međutim, tu informaciju nismo pronašli.

“Policajci su izašli na teren, mi svoje radimo koliko možemo i koliko imamo kapaciteta. Postavljeni su saobraćajni znaci, ali vozači ne obraćaju pažnju”, saopćeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a KS.

Na kraju se postavlja pitanje da li bi vozači, njih, stotine koji stoje nepomično u koloni zaista kretali dalje prema lokaciji gdje se izvode radovi da stoje znaci upozorenja.

Shodno tome, ne bi nam javljali da budu vraćeni nazad tek kada dođu do jednog hotela kod kojeg se izvode radovi i onda se ponovo narednih minimalno sat vremena moraju boriti sa gužvom. Kažu samo da tek kod tog hotela stoji znak za obilaznicu, ali da se do tog mjesta dođe treba više od sat vremena. Inače, kada je normalna i uobičajena situacija, od kružnog toka u Halilovićima do tog hotela treba nepunih pet minuta. Dakle, konkretne i vidljive signalizacije nema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!