Sramna reakcija iz Hrvatske o skupu u Sarajevu, Karić optužena da “podržava teroriste”

Regija 22. okt 202315:01
N1/ F.Z

Na skup podrške narodu Palestine danas je u Sarajevu izašlo nekoliko hiljada građana, kojima se, između ostalih, obratila i gradonačelnica Benjamina Karić. Upućeni su apeli za mir, no u susjedstvu se bilježe i negativne reakcije. Tako su na jednom od Twitter profila iznesene kvalifikacije kako "pristalice terorističke organizacije Hamas u Sarajevu" uživaju podršku sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić.

Naime, Zvonimir Milas je na društvenoj mreži X, u objavi na engleskom jeziku, obraćajući se valjda internacionalnom auditoriju, iznio gnusne laži tvrdeći da je Sarajevo u potpunosti ‘etnički očišćeno’ od katolika, pravoslavaca i Jevreja.

“Sarajevo, nekada multikulturalni grad, gotovo u potpunosti je etnički očišćeno od Hrvata katolika, pravoslavnih Srba i Jevreja Sefarda”, napisao je Milas.

Inače, Milas je poznat na društvenoj mreži X, po blago rečeno, kontroverznim stavovima. Tako je komentarišući izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da nije trebalo isticati zastavu Izraela na hrvatskim insitucijama, nakon Hamasovog napada, zaključio da je “Titov gardist stao u obranu džihadskih terorista” dijeleći fotografiju Josipa Broza Tita i Jasera Arafata.

Opširnije u blogu OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad