Srđan Amidžić o izboru Dragane Čavke: Mene bi bilo sramota

Vijesti 29. maj 202417:04 1 komentar
Dragana Čavka (Banjaluka.net)

Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić (SNSD) rekao je da ga ne čudi osuda javnosti nakon što je Narodna skupština Republike Srpske izglasala Draganu Čavku za članicu Upravnog odbora RTRS-a iz reda bošnjačkog naroda.

“Ne interesuju me razlozi onih koji su glasali, ali smatram da se svemu tome trebalo malo ozbiljnije pristupiti”, istakao je Amidžić nakon što je Čavka, iz reda bošnjačkog naroda, izabrana jučer u Upravni odbor javnog servisa.

On je rekao da su mediji izrazito važni i da je ozbiljna stvar u pitanju jer je Upravni odbor javnog servisa mjesto za ljude sa iskustvom.

“Ukoliko neko želi da promijeni vjeru, to je njegova stvar, ali ako to radi zbog bilo koje pozicije, onda se javnost sa pravom pita o kakvim se ljudima radi. Mene bi bilo sramota”, naglasio je Amidžić.

Narodna skupština jučer je za članove Upravnog odbora RTRS-a izabrala Sašu Andrijaševića iz reda hrvatskog naroda i Draganu Čavku iz reda bošnjačkog naroda.

Inače, Čavka se ranije, u nekoliko izbornih ciklusa, izjašnjavala kao Srpkinja, od majke Jevrosime. Na svom Facebooku objavljuje fotografije na kojima se vidi da slavi Vaskrs, citira riječi Milorada Dodika i poručuje: “Mi nismo genocidan narod”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare