Šta kažu nadležni organi na tvrdnje Vulić da se sprema atentat na Dodika?

Vijesti 08. feb 202413:18 0 komentara
F.Z./N1

"Imamo informacije od određenih krugova američke ambasade da se predsjedniku Dodiku sprema atentat. Ja ne kažem ovo što pripadam SNSD-u, nego na bazi onoga što smo dobili", kazala je jutros u programu RTRS-a Sanja Vulić, potpredsjednica ove stranke i državna zastupnica. Kontaktirali smo nadležne.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i Federalne uprave policije su za portal N1 naveli kako trenutno ne raspolažu informacijama da se predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku sprema atentat, kao ni informacijama o ugrožavanju njegove sigurnosti.

Upit o informacijama koje posjeduju poslali smo i Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine, odakle se do momenta objave teksta nisu oglasili.

S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, dakle duži vremenski period, preduzima niz mjera i radnji na zaštiti predsjednika ovog entiteta čime garantuje njegovu bezbjednost.

“Pod tim mislim na aspekt njegovog kretanja, boravka, aktivnosti i drugo. Naše službe proaktivno djeluju, svakodnevno procjenjujući moguća ugrožavanja, s obzirom na to da je to, ipak, najugroženija ličnost u Republici Srpskoj”, istakao je Karan.

Prema njegovim riječima, zaštita i bezbjednost ličnosti koje se posebno štite u Republici Srpskoj je nešto čemu MUP RS pristupa sa najvišim mogućim stepenom ozbiljnosti i profesionalnosti.

On je istakao da je zaštita ličnosti predsjednika RS specifična sa aspekta funkcije koju on obavlja i samim tim spada među one koji zaprimaju i najviše prijetnji, te u skladu sa tim se na dnevnom nivou preduzimaju sve mjere u smislu procjene njegove ugroženosti i zaštite.

“Kad govorimo prijetnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmjenu informacija sa drugim policijskih agencijama, ali i sve one prijetnje predsjedniku RS na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog”, naglasio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je rekao da se svakoj informaciji pristupa jednako ozbiljno, pa tako i ovoj današnjoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!