Stanari Grbavice zabrinuti: Ovisnici iznajmljuju i obijaju garaže pa žive u njima, dvije škole u blizini, narkotici se konzumiraju na igralištima

Vijesti 17. apr 202410:00 7 komentara
Čitatelji

Brojni građani sarajevskog naselja Grbavica, naročito u dijelu oko Šumarskog fakulteta, već mjesecima imaju problem jer se u garažama koje pretežno obiju ili iznajme nastanjuju ovisnici.

Jedan od vlasnika garaža u kojoj se okupljao veliki broj ovisnika negativno se iznenadio kada je shvatio šta se dešava u objektu koji je u njegovom vlasništvu.

“Osobe koje su očigledno ovisnici o teškim drogama bespravno su ušle u objekat. Ostao sam šokiran kada sam shvatio šta se dešava, policiji i komšijama kazali su da su garažu iznajmili”, rekao nam je jedan uznemireni građanin.

U blizini objekata nalaze se dvije osnovne škole i veliki broj djece cirkulira u tom dijelu naselja.

Čitatelji

“Potencijalno su problematični, jer su izgleda i ovisnici – jedan od komšija ih je uočio da konzumiraju narkotike u sred dana iza zgrade. Policiju smo zvali više puta, patrola je bila jučer kada je od vlasnika prve garaže koju su obili uzeta izjava. Patrola je rekla da ih ponovo konraktiramo ako ih uočimo u blizini”, kazala nam je jedna od stanarki.

Čitatelji
Čitatelji
Čitatelji

Građani kažu da policija nakon prijava obiđe naseljene garaže, ali da se konkretno ništa ne dešava, upozoriće kažu i Vijeća roditelja u školama Kovačići i Grbavica 1 kako bi zatražili adekvatnu reakciju socijalnih i sigurnosnih službi.

Građani apeluju i na vlasnike garaža da prilikom iznajmljivanja garaža obrate pažnju kome daju ključeve u ruke, a ako garaže ne koriste da ih povremeno obiđu kako bi provjerili šta se u njima dešava.

Takođe, osobe koje konzumiraju narkotike okupljaju se i na igralištu Šumarskog fakulteta, a mnogo problema djeci koja idu u školu predstavljaju i nepropisno parkirani automobili. Roditelji su s pravom zabrinuti. Na potezu je policija.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare