Stanivuković: Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih vrijednosti

Vijesti 19. mar 202310:37 0 komentara
N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković osudio je nasilje ali kazao da svoj stav povodom "Parade ponosa" neće promijeniti.

Osuđujem svaku vrstu nasilja, ali naš stav nikako nije doprinio ovome. To su zlonamjerne tvdnje. Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti.
Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih porodičnih vrijednosti i na to sam ponosan, ne ulazeći u ničije pravo da voli koga hoće, ali ne i da paradira na taj način.
Svaka vlast je dužna da svojom politikom kreira one vrijednosti u koje vjeruje, a mi vjerujemo da je porodica stub našeg društva.

Smatramo isto tako da se o novcu svake NVO treba znati porijeklo istog, kao i način finansiranja, jer svi ovi događaji poprilično determinišu određena buduća kretanja. Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku.
Pozivam policiju da uradi svoj dio posla odgovorno i da odlučno suzbije svaku vrstu nasilja!” nkazao je Stanivuković komentarišući sinošnji napad na aktivisticu i novinarku Vanju Stokić i njenog momka.

Stokić koju su sinoć bacili sa zida, a njenog momka udarili flašom u glavu zbog podrške LGBTQ osobama za huškanje huligana na aktiviste optužila je upravo Stanivukovića kao i predsjednika RS Milorada Dodika. 

Napad na aktiviste osudili su brojni zvaničnici, udruženja, ambasade i brojne kolege novinari.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!