Stanivuković, Đajić, Ilić, Radojičić, Trivić: Lista potencijalnih kandidata za budućeg gradonačelnika Banjaluke sve veća

Vijesti 04. nov 202313:12 1 komentar
N1

Godinu dana pred izbore mnogo je kuloarskih priča da se bivši gradonačelnik Igor Radojičić vraća u politiku. Jelena Trivić, predsjednica NF odgovorila je na pitanje da li je u kontaktu sa Radojičićem, nekada visokim funkcionerom SNSD-a, danas menadžerom jedne od najvećih IT kompanija u BIH.

– Nismo u nekom regularnom kontaktu, kao što se čujemo svaki dan ili u par dana s nekim prijateljima. Ali imamo kontakt. Čestitamo jedno drugom praznike, putamo za zdravlje, za porodicu…

Na dodatno pitanje da li bi gdina Radojičića željela za saradnika, neodređena:

– Ne mogu odgovoriti na to hipotetičko pitanje. Sam gdin Radojičić je govorio da se on ne bavi politikom, da se politika bavi njime. Poštovala bih tu njegovu odluku da ja ne komentarišem gdina Radojičića, jer čovjek nije u politici.  Ali ja pošaljem poruku i za katolički Božić i i Mati (Đakoviću) sa Teleringa. To je valljda neki red, kaže Trivić.

Posebno interasntna je kombinatorika u Banjaluci godinu dana pred lokalne izbore. Kao mogući kandidati pominju se aktuelni gradonačelnik PDP-ov Draško Stanivuković, iz NF Jelena Trvić i Slobodan Stanić, po nekima i MIlko Grmuša, potpredsjednik PDP-a.

Neki priželjkuju, drugi se pak plaše povratka Igora Radojičića u politiku, dok sam SNSD ne ističe svog kandidata, među članstvom te stranke pominju se Mladen Ilić, Ljubo Ninković, Vlado Đajić, te doktor Goran Talić.

Zanimljivo će biti pratiti i kako će i koga podržati Lista za pravdu i red, ali i Ujedinjena Srpska, odnosno stranke koalicije koje su uz SNSD, ali često koketiraju sa Stanivukovićem.

Jelena Trivić na pitanje da li će na crtu Drašku Stanivukoviću, odgovara:

– Neću ja njemu nego on meni. Ko je on da se njemu ide na crtu. On čak nije lider svoje stranke, ja imam stranku, pa sam lider, šta. Možda je on neformalni lider…Jedinstva opozicije nema u ovom formatu jer će PDP kandidovati Draška Stanivukovića. Princip NF je satradnja sa opozicionim strankama, ali ne sa onima koji rade za režim, kakav je Draško Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare