Stanivuković poziva parlamentarne stranke na sastanak: “Otvoren sam i za 10 miliona KM koje je Dodik rekao uložiti u vrtiće”

Vijesti 23. okt 202415:12 0 komentara
N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je sve parlamentarne stranke u Banjaluci da se odazovu na kako je rekao sastanak i konsultacije oko mjera koje su u programima sve stranke imale.

Naime, kako je objasnio tema će biti zajedničke ideje, odnosno oni projekti koje su svi imali u svojim programima.

Paradoksalno je kaže da stranka odbije realizovanje ideje koju je imala u svom programu.

“Pozivan sve političke organizacije koje su parlamentarne na sastanke i konsultacije naredne sedmice. Tema razgovora će biti najmanji zajednički sadržioc. Sa svim strankama želim da razgovaram o onim projektima koje smo svi imali u svojim programima kao što je most u Docu, kolektor, Tunjice 1 i 2 , izgradnja vrtića, javnih garaža, da pitamo da li svaka stranka ostaje pri svom programu, da vidimo hoće li SNSD biti protiv toga a imao je to svom u programu, ako hoće to je onda paradoks”, rekao je Stanivuković.

Rekao je i da je otvoren za 10 miliona maraka koje je lider SNSD-a rekao da će uložiti u izgradnju vrtića u Banjaluci.

“Na sastancima sam otvoren da razgovaramo o programima koje ja nisam imao, a imale su druge stranke i zainteresovan sam da i to bude politika koju ćemo realizovati, da ostvarimo ideje koje ja nisam imao u programu ali i da se oni slože oko mojih ideja koje sam ja imao a oni nisu” kaže Stanivuković.

Kako je naveo jos jedna tema o kojoj će se razgovarati je skupštinska većina.

“Stanje sa skupštinskom većinom neće biti jednostavno, SNSD ima mogućnost da napravi većinu. Hoće li oni to uraditi ja ne znam. Za mene je svaka stranka koja odbija a ne zna sta odbija, neozbiljna ” kaže Stanivuković

Komentarisao je i potpisivanje ostavke odbornika SNSD-a.

“Kod nas će narod odrediti odbornike, ja ću ličnim primjerom da pokažem da mi poštujemo volju građana, sve drugo je u suprotnosti sa izborom naroda, to za nas nije ispravno, diktatorski režim gdje nekolicina ljudi odlučuje a to želi da se predstavi kao unutarstranačka disciplina, šta je narodna disciplina i volja”, kaže Stanivuković.

Podsjećamo , rukovodstvo SNSD-a odlučilo je da u Banjaluci, kako su rekli, idu u opoziciju. To, kako su objasnili, neće značiti blokadu Banjaluke. Tada je lider SNSD-a rekao da su njegovi koalicionih partneri koji nisu podržali kandidata SNSD-a Nikolu Sobota slobodni da rade sta žele kao i za vrijeme izbora. U međuvremenu, pojedini su se oglasili rekavši da bez SNSD-a ne žele u skupštinsku većinu.

I tako dok SNSD ne želi većinu, PDP do iste ne može doći.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!