Stanivuković protiv Dodikove inicijative: Diplomata razmisli prije odluke

Vijesti 28. mar 202312:55
N1

U Banjaluci su uručeni ključevi za 50 porodica u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izrazio je zahvalnost međunarodnim partnerima na realizaciji ovog projekta te je naglasio da ne treba prekidati odnose s njima kako to potencira predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Stanivuković je rekao da je ovo jedan od najznačajnih projekata i iskazao zahvalnost partnerima na ovom projektu za koji je Grad Banja Luka izdvojila preko 4 miliona KM.

“Zahvalio bih se i svim donatorima iz međunarodne zajednice i svima veliko hvala. Riješiti nekome stambeno pitanje je riješiti i životne probleme”, kazao je.

Dodik LGBT osobama poručio da idu na ostrvo, vrijeđao i američkog ambasadora

Dodao je da ne vidi u čemu je problem ako se dijalogom sa međunarodnim partnerima rješavaju upravo ovakvi projekti, iako nema problem da javno kaže da se ne slažu kada rade protiv interesa srpskog naroda.

“Za tim stolom trebamo da posljednji ostanemo i da kažemo stav. Nekad je znak slabosti kada se povučete sa razgovora. Nemam sumnju da oni imaju suprotne stavove sa interesima srpskog naroda, ali to ne znači da nemate diplomatske odnose. Diplomata razmisli nekoliko puta prije odluke, a ovi naši samo pričaju. Diplomatija mora postojati iako se potpuno ne slažete. To je na zadnjem mjestu, da se sve, sve iscrpi prije prekidanja odnosa. Novac je dobar kada se ovako iskoristiti, ali ima nekih stavova gdje se i ne slažemo”, rekao je.

Dodao je da je sigurnosna situacija u Banjaluci zadovoljavajuća i da se trebaju smirivati tenzije nakon huliganskog napada na LGBT aktiviste te ponovio da Grad neće promovirati takve vrijednosti, ali da je sigurnost svakog građanina prioritetna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad