Stanje u Sarajevu bolje: Nivo Miljacke manji, ali saobraćajni izazovi još traju

Vijesti 05. nov 202121:55 0 komentara
N1

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo saopćili su da saobraćajni izazovi i dalje traju nakon poplava koje su pogodile ovo područje, ali da se situacija popravlja.

“Velike izazove još uvijek imamo u saobraćaju radi obilnih padavina i nestanaka električne energije. Sada je situacija bolja, tramvajski i trolejbuski saobraćaj je stabilan, ali i dalje imamo autobuske i minibuske linije koje otežano saobraćaju radi gužvi. Neke od linija nisu funkcionalne radi poplavljenih saobraćajnica”, naveli su iz Ministarstva.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Dodali su da je većina semafora u funkciji, a u dogovoru sa MUP-om KS, svi raspoloživi resursi će biti na raspolaganju za regulaciju saobraćaja.

“U toku su radovi na cestama koje su trenutno neprohodne, radi obilnih padavina, s ciljem njihovog ponovnog osposobljavnja. Osposobljene su ceste u Trnovu i Ilijašu i sad za sad je stanje stabilno”, naglasili su.

Naveli su i to da je osposobljena i IX transverzala, a saobraćaj na relaciji Dobrinja – Nedžarići.

“Svjesni smo da se situacija mijenja iz sata u sat, ali nastavit ćemo pratiti sve, biti u pripravnosti i javnost obavještavati o svim eventualnim promjenama”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja KS.

Naše ekipe su u centru Sarajeva večeras zabilježile i to da je vodostaj Miljacke smanjen što ukazuje na znatno povoljniju situaciju od današnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!