Stevandić potvrdio povlačenje u vezi razdruživanja, opozicija kritikuje

Vijesti 09. jul 202416:54 0 komentara
N1

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić potvrdio je da se neće održati Posebna sjednica o "razdruživanju" entiteta Republike Srpske (RS) i Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

“Juče kasno poslijepodne došao mi je dopis narodnih poslanika, obavijestili su me da povlače sa 14. sjednice tačku dnevnog reda. Ne postoje nikakve komunikacije, pritisci, bajke. Meni nije niko poslao dopis ni tražio ništa”, rekao je. Dodao da ipak posebna sjednica NSRS može biti bilo kad, bez obzira na ljetnju pauzu.

Opozicija je kritikovala.

“Nikada u istoriji nije se desilo da se potpisima poslanika zakaže famozna sjednica o tzv. razdruživanju, a nakon 5-6 dana da se otkaže kao da se ništa nije desilo. Ovo je poniženje visokog doma NSRS”, naveo je Vukota Govedarica, predsjednik Kluba poslanika SDS-a.

Nebojša Vukanović, šef Kluba za Pravdu i red u svom stilu optužio.

“Lažni car je go, maske su pale. Gdje je taj ponosni srpski narod, iako je vruće da danas dođe kod ovoga što se zove predsjednik i kažu podnesi ostavku. Zašto nema posebne NSRS, jer ih je zovnuo neki čika iz ambasade…”, njegove su riječi.

Igor Crnadak, šef kluba PDP ima svoju teoriju:

“Razdruživanje je prošlo kao Agencija za lijekove, vraćanje vojske, nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH, kao sva neispunjena obećanja. Uvijek iza dimnih bombi, kao što je ovo razdruživanje, krije se neki lopovluk. Danas smo čuli da je kumu Radišiću dato dodatno 37 miliona KM da kupe zgradu UIO”, izjavio je.

Šefovi klubova Narodne skupštine Republike Srpske ranije su dobili dokument o mirnom razdruživanju koji je lider SNSD-a i predsjednik RS Milorad Dodik dugo najavljivao, iako sa drugačijim nazivom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!