Stigao je trailer za novi film o Super Mariju

Showbiz 07. okt 202212:39 0 komentara
UNIVERSAL PICTURES/Reuters

Nintendova omiljena igra 'Super Mario Bros.' doživjeće novu ekranizaciju.

Nintendo i studio za razvoj animiranih filmova Illumination su na njujorškom Comic-Conu predstavili javnosti prvi trailer za dugo očekivani The Super Mario Bros Movie! Super Mariu je za potrebe filma glas posudio glumac Chris Pratt, najpoznatiji po svojoj ulozi u seriji Parks and Recreation. Osim njega, Anyu Taylor-Joy ćemo moći da čujemo u ulozi princeze Peach, Jacka Blacka kao Bowsera, Charlieja Daya kao Luigija, Seth Rogena kao Donkey Konga i Keegana-Michaela Keya kao Toada.

Interesantno je da će Charles Martinet, čijim glasom govore Mario i Luigi u igrama, za potrebe filma pozajmiti glas raznim sporednim likovima.

Film stiže u aprilu

Premijera filma zakazana za je za 7. april 2023. godine, a izlazak filma je izgleda povezan sa otvaranjem Super Nintendo World-a u holivudskom tematskom parku Universal Studios.

Podsjetimo, Super Mario je još 1993. godine, s Bobom Hoskinsom i Johnom Leguizamom u glavnim ulogama, adaptiran na male ekrane, ali neuspješno. Većina kritičara film je ocijenila negativno i odbacila ga kao nezrelu adaptaciju video igre.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!