Stojanović: Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Komšića. Problem je licemjerstvo DF-a

Vijesti 25. jan 202411:37 1 komentar
F.Z./N1

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine na svom zvaničnom Facebook progilu prokomentirao je posljednji potez premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i odnos prema članu Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Naime, Stojanović je javno pružio podršku Željku Komšiću, ali i kritikovao politiku DF-a.

“Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Željka Komšića, da se izjasni kako želi. Bez obzira što se ne slažem se načinom vođenja politike DF-a. Stavovi o nelegitimnim i legitimnim su početak fašizma. Željko Komšić je izabran po zakonima Bosne i Hercegovine za člana Predsjedništva. Istim zakonima po kojima je izabran i Dragan Čović”, naveo je Stojanović.

Potom je dodao:

“I dok su ti zakoni na snazi, to se mora poštovati. Zato nepoštovanje člana Predsjedništva BiH od strane gospodina Plenkovića nema opravdanje. Kada sam izabran za potpredsjednika Federacije, i ja sam okarakterisan iz RS-a kao nelegitiman. Ne pripadati sa političkim stavom većini iz svog “stada” je ljudsko pravo i sloboda. Ono što je za mene problem je licemjerstvo DF-a. Ako se zdušno boriš da Željko Komšić bude “legitiman” na svaki mogući način, kako onda čvrsto stojiš uz SDA i objašnjavaš građanima da Nikšić i Konaković nisu predstavnici Bošnjaka? Za tebe je pravi Bošnjak Izetbegović, Novalić, a ostali nisu. Da li je to građanska BiH? Ne može Bošnjak, može Hrvat, a za Srbe i Ostale ćemo vidjeti ko je “legitiman”, a ko ne. Kada vidimo da li ćemo biti na vlasti. To nije građanska BiH i takva politika nema nikakav princip”, kazao je Stojanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare