Stotine poljoprivrednika na carinskom terminalu Gradiška: Smanjite uvoz!

Vijesti 28. dec 202012:54 0 komentara
N1

Stotine traktora i privatnih vozila danas je parkirano na parkingu kod Carinskog terminala Gradiška. Iako su poljoprivrednici najavili da će blokirati ovaj terminal, ipak to nisu učinili, ali su se okupili i poručili da konačno treba početi kontrolisati uvoz.

Ratari, stočari, voćari i mljekari kazali su kako su proitveli dosta voća, povrća, mesa i mliječnih proizvoda koje nemaju kome prodati. Nisu konkuretni jer, kako kažu, cijene uvoznih proizvoda su dosta niže.

“Ovo su bili mirni protesti na kojima su zatražili da smanji uvoz, da im se povećaju poticaji i da plavi dizel. Povrtlari su rekli da im je mnogo povrća u skladištu, ako i ostalima, te su rekli da će, ako im vlasti ne pomognu i ne prodaju, robu dovesti u Banjaluku i Sarajevo te ostaviti ispred institucija jer vlasti nemaju sluha za njihove probleme”, kazala je reporterka N1 Anđelka Marković.

Poljoprivrednicima su se obratili predstavnici brojnih udruženja koji su došli iz raznih krajeva oba bh. entiteta poručivši da svi imaju isti problem i da trebaju biti ujedinjeni.

Skup je protekao mirno, a poljoprivednici su poručili da im je ovo tek prvi u nizu protesta koje će organizovati. Ukoliko ne bude sluha nadležnih, poručili su da će zatvoriti 15-ak prelaza kako bi zaustavili uvoz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!