Studenti u domu na Bjelavama u hrani našli žohare: “Vlada KS se odnosi prema nama kao maćeha, spremamo proteste”

Vijesti 21. dec 202315:32 1 komentar
Ustupljena fotografija

Studenti u Studentskom domu Bjelave žive u nehumanim uslovima. Na društvenim mrežama proširila se fotografija obroka na kojem se nalazi žohar. Kako provjerili autentičnost ove fotografije razgovarali smo sa potpredsjednikom Udruženja studenata studentskog centra Bjelave, Belminom Filanom.

Kako nam je rekao, fotografija je nastala u Studentskom domu Bjelave te da je upravo najveći problem ovog doma kuhinja.

“Istina je. Nama je najveći problem na Bjelavama kuhinja. Imamo nedovoljan broj radnika u kuhinji. Ljudi jedva mogu da sastave jednu smjenu kako bi se spremilo dovoljno hrane. Nema ni kvalitetnog osoblja, veliki broj njih je otišao zbog malih plaća. Zadnja ustanova koja je dobila povećanje plaća. Također, dobavljači ne isporučuju ono što po tenderima obavezni. Studenti nisu imali priliku vidjeti na meniju crveno meso posljednja četiri mjeseca nikako. Nemamo osnovnih stvari poput riže”, kazao nam je.

Potom je dodao:

“Moram naglasiti da su radnici super i da mi njih ne krivimo. Uistinu se trude, ali inventar je jako star. Ni direktora ne krivimo, uradio je sve da bude bolje. Mislimo da je Vlada KS direktno kriva. oni imaju maćehinski odnos prema ovoj firmi. Ispod kuhinje se nalazi kotolvnica, zid se počeo urušavati. Vjerovatno ćemo organizovati proteste ukoliko se nešto ne krene raditi, kuhinja nam je prioritet.”

Refik Ožegović, zamjenik direktora Studentskih domova Bjelave kazao je za naš portal da nije upoznat za ovim slučajem, ali da će učiniti sve kako bi se što prije riješili problemi.

Kontaktirali smo i premijera Vlade KS, Nihada Uka, međutim on nije odgovarao na naše pozive do objavljivanja ovog teksta.

Bitno je napomenuti da ovo nije prvi put da se studenti žale na uslove, no prema svemu sudeći niko ne čini konkretne poteze za poravku situacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare