Subašić: Ako presuda bude kako treba, svijet će znati da je Srbija odgovorna

Vijesti 30. jun 202114:37 0 komentara
Munira Subašić (N1)

Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa", otputovala je u Hag gdje će uživo u 15:00 sati pratiti izricanje presude čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju u ponovljenom suđenju za koje tužilaštvo dokazuje krivicu za progon, ubistva, deportaciju i prisilno premještanje Hrvata i Muslimana. Krivična djela okvalifikovana su kao zločini protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Subašić je za N1 kazala da danas prije svega očekuje pravilnu i pravednu presudu.

“Očekujemo jer znamo šta su radili i ko su ti ljudi. Znamo da je Akademija nauka zajedno sa Miloševićem i fašistima iz Evrope napravila projekat da Srbija od bivše Jugoslavije napravi ‘Veliku Srbiju’. Očekujemo pravednu i lijepu presudu ne zbog nas majki mi znamo šta se desilo, već zbog mladih ljudi jer djeca tih osoba koje su to organizovale i uradile još uvijek žive u lažima, a njima je potrebna istina jer je ona najveće oružje koliko god ona nekome smetala”, dodala je.

POVEZANE VIJESTI

Ukoliko danas bude izrečena osuđujuća presuda ona će biti prva prema pojedincima iz Srbije čime se ova država dovodi direktno u vezu sa događajima iz Hrvatske i BiH. Međutim, postavlja se pitanje kako će se shvatiti ukoliko oni budu oslobođeni.

“Ukoliko presuda bude kako treba, cijelom svijetu će se pokazati da je Srbija odgovorna i za genocid u BiH i sve druge ratove koji su se desili na Balkanu. Ukoliko budu oslobođeni, uložit ćemo žalbu, nećemo stati, tražit ćemo svoju pravdu dok god živimo”, poručila je Subašić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!