Sud odlučio: Lukač kažnjen sa 300 KM zbog napada na Stanivukovića

Vijesti 17. mar 202314:56 2 komentara
Anadolija (Osnovni sud u Banjaluci)

Dragan Lukač, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, osuđen je u banjalučkom Osnovnom sudu na 300 KM novčane kazne za nanošenje tjelesnih povreda Drašku Stanivukoviću, bivšem poslaniku u Narodnoj skupštini RS i aktuelnom gradonačelniku Banjaluke, dok ga je Sud oslobodio optužbi za ugrožavanje Stanivukovićeve sigurnosti.

Sud je ocijenio da nije dokazano da je optuženi počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, ali da je počinio tjelesnu povredu.

Ovom nepravosnažnom presudom Lukač je dužan da plati sudske troškove od 1.000 KM.

Okružna javna tužiteljica Sanja Guzina najavila je žalbu na presudu.

Lukač ni njegov branilac nisu bili na izricanju.

Prema optužnici, banjalučko Okružno tužilaštvo teretilo je Lukača da je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 22:00 sata za vrijeme održavanja posebne sjednice parlamenta RS čiji tok su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

Navodi se da je u toku sjednice narodni poslanik Stanivuković predsjedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice s oznakom NATO saveza.

“Te zastavice je predsjednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: ‘I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas’, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život”, navodi se u optužnici.

Nezavisne novine (Trenutak kada je Lukač fizički nasrnuo na Stanivukovića)

Potom je kako se dodaje, više puta pozvao oštećenog da dođe do njega.

“Kada mu je oštećeni prišao, rekao mu je: ‘Još jednom, još jednom majmune’, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica te mu nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne”, navodi se u optužnici, pišu Nezavisne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare