Šuhra Malić dijelila bombone i cigare učesnicima Marša mira: Plakala sam jer su svi došli da se poklone našoj djeci

Vijesti 11. jul 202412:13 0 komentara
N1

Šuhra Malić, poznata po fotografiji koja je obišla svijet, a na kojoj se vidi sva bol svijeta na licu jedne majke, kazala je za N1 kako je ponosna što je toliko ljudi došlo u Potočare.

“Dijelila sam bombone i cigare našim pješacima i plakala sam cijelo vrijeme. Što sav narod koji poštuje djecu našu i strani je došao i poklanjaju se, a naši kažu da nije bilo genocida. Sram ih bilo za to”, kazala je Malić.

N1

Jučer su je mnogi grlili, kao da su njeni sinovi i to joj daje snagu.

Šuhra Malić, jedna od srebreničkih Majki koja je izgubila dva sina i više od 20 članova uže porodice u ratu. Prošle godine je za N1 kazala kako često sanja sina Suada: “Jedne godine bila sam u srednjoj kući, spavala sam. Ja uvijek klanjam jaciju i proučim jasin. Sanjam ide moj Suad, plavo odijelo na njemu, ide, došao do kuće, sageo se, razgoni ruže da prođe, a ja sam zinula: ‘Suuuade’, i otvorila vrata s terase. Mene je muž uzeo, i kaže: ‘Gdje ćeš’? Ne mogu da spavam uvečer.”

Slika sa njenim izboranim i uplakanim licem obišla je svijet, a na jednoj zgradi u Visokom, nalazi se mural sa njenim likom. Fotografija je nastala 2002. godine u Memorijalnom centru Potočari, prilikom postavljanja spomen-obilježja.

Emisiju povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici možete pratiti na N1 OVDJE. Sve detalje možete pročitati i u našem LIVE Blogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!