Suprug Alise Mutap svjedočio protiv Memića, oglasio se i Muriz: Nije mi ga žao

Vijesti 14. jun 202314:00 2 komentara
F.Z. / N1

U Sarajevu je danas održano još jedno ročište po tužbi Alise Mutap Ramić za klevetu protiv Muriza Memića. Na današnjem ročištu svjedočio je, između ostalih, i supruge Alise Mutap Ramić, Fahrudin Ramić. 

Fahrudin Ramić je na današnjem ročištu opisivao kako se Alisa osjećala kada je, u oktobru 2019. godine, vidjela da je Muriz Memić izjavio da se Alisa bavila prostitucijom. Naime, naveo je kako danima nije izlazila iz kuće te da je samo sjedila i plakala.

Nakon održanog ročišta izjavu za medije je dao Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

“U sudnici smo danas čuli stvari koje slušam već sedam godina. Svi svjedoci su pričali o svojim saznanjima o Alisi Ramić (Mutap). Zanimljivo je svjedok Josip Barić je danas u sudnici tražio da se plate troškovi za njegov parking i dolazak. Sud je odredio da mu isplati 30 KM troškova. Evo ja ću naredni put ispred Suda BiH isplatiti 30 KM Josipu Bariću“, kazao je Memić.

Potom se Memić osvrnuo na na svjedočenje Alisinog supruga.

“Vidjeli smo kako mu je teško palo. Neka trpi dalje koga je oženio. Trpim i ja 7 godina ko mi je ubio dijete, a neće da kaže. Nije me dirnulo njegovo svjedočenje. Ko plaća te advokate? Alisa Mutap ne radi, Zijad Mutap ne radi”, kazao je Memić.

Medijima se obratio i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

“Namjera nam je bila pitati Merisa Ćatu ono što je on govorio pred Sudom BiH 7. aprila 2022. godine, kada je bilo javno suđenje. Tada je rekao da koliko je njemu poznato da su snimci na hotelu Cristal brisani i da to ima neke veze sa prostitucijom. Dobili smo potvrdu da su sve one činjenice koje je Muriz Memić kazao ranije kružil. Kružili su sve od 2016. godine pa do iznošenja ovih informacija Muriza Memića 2019.godine. Čuli smo sa čim povezuju Alisu Mutap, iz kakve porodice potiče. Sve ono što je rekao Muriz je bilo više nego razumno. Na kraju krajeva te informacije su bile na društvenim mrežama i bez da je Muriz Memić to iznio”, kazao je Feraget.

Na kraju svoje izjave osvrnuo se na zahtjev Josipa Barića.

“Mene bi bilo lično sramota da zahtjevam troškove dolaska sa Ilidže. To je njegova odluka. Muriz Memić je pripremio 30 KM i isplatiti će mu 26. juna kada bude nastavak suđenja. Red je da mu Muriz Memić pomogne jer je ne suspenziji”, kazao je Feraget.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare