Sutra dženaza djevojčici Dženi Gadžun u Kaknju

Vijesti 17. nov 202114:04 > 14:06 0 komentara
Facebook

Porodica Gadžun sutra će u Kaknju sahraniti svoju djevojčicu Dženu Gadžun.

”Sutra nakon ikindije namaza klanjat će se dženaza,” potvrdio je za N1 Muris Gadžun, otac djevojčice.

Podsjećamo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija.

Jedan od vještaka kazao nam je da je obdukcija završena, ali da će se raditi dodatne analize, te da će to potrajati. Rezultati obdukcije i navedenih analiza bit će poznati nakon što cijeli ovaj proces bude završen.

POVEZANE VIJESTI

Dženini roditelji angažovali su i advokata kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za smrt djevojčice.

”Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Djevojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno unište. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kisika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kisika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore? Čuli smo da su bili neispravi aparati”, poručila je majka rahmetli Džene Gadžun kada ih je ekipa N1 posjetila.

Poznato je da „stomatološko – anesteziološka„ ordinacija Bejtović/Rožajac i ordinacija za pedijatrijsku oftalmologiju dr. Jasmine Halimić nisu bile zakonski verfikovane – nisu radile sa verifikovanom opremom, što je potvrđeno iz jedine mjeriteljske laboratorije u BiH Verlaba.

Prethodnih godina, više stotina puta smo upozorili sve zdravstvene ustanove na obavezu zakonske verifikacije. Također upozoravali smo i nadležne inspekcijske organe na zdravstvene ustanove i pojedince koji ne poštuju zakonske odredbe, te svjesno odobravaju rukovanje sa zakonski neispravnom opremom i samim time indirektno ugrožavaju zdravlje pacijenata“, objavili su ranije iz Verlaba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!