Sutra u Novom danu: Kad će početi primjena Zakona o zabrani pušenja?

Vijesti 25. sep 202413:48 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

O slučaju Kasumović jutros govori i Arma Tanović, glumica, likovna umjetnica, edukatorica, hraniteljica i aktivistkinja, skoro cijeli svoj profesionalni rad posvetila radu sa mladim, otvarajući važna društvena pitanja i teme o kojima još uvijek ne znamo ili ne možemo govoriti.

Pošiljke keksa, vode i tjestenine, namjenjene tržištu BIH, vraćene su sa granice. U proizvodima pronađeni okratoksin, mikotoksin, deoksinivalenoli i tragovi miševa. Šta znače sporni nazivi sastojaka i kakve posljedice njihova dugotrajna konzumacija ima na ljudsko zdravlje pojasnit će nam
dr. Omar Nuhić – nutricionista.

Da li je zakon o zabrana pušenja u Federaciji BIH na čekanju? Šta znači donešeni pravilnik i daje li odriješene ruke inspektorima da nadziru i kontrolišu primjenu zakona – pojasnit će Vedran Marčinko iz Federalnog ministarstva zdravlja.

Stravično zlostavljanje psa desilo se u subotu u Istočnom Sarajevu, kada izvjesni Aleksandar M. pucao u psa Medu, a potom ga ranjenog vukao traktorom po ulici i pokušao živog zakopati. Grupa građana najavila proteste za subotu. Isto su to uradili i građani u Banjaluci koji će na isti datum i, također u podne prostestovati kako bi se tražile izmJene i dopune Zakona o zaštiti životinja, a nakon svirepih mučenja koja su se u proteklom periodu dogodila širom Bosne i Hercegovine. Gosti Novog dana su Izet Kulenović – veterinar.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 08-11 h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!