Sutra u Novom danu: Kraljica sportova – bh. priča o prkosu

Vijesti 17. sep 202415:59 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak čelnika Vlade FBiH sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera FBiH. O ishodu sastanka, te budućim planovima Saveza udruženja penzionera FBiH za Novi dan govori predsjednik Upravnog odbora Redžo Mehić.

U Novom Dana donosimo i inspirativnu priču o atletici. Kraljica sportova prkosila je snajperima, zlu i mračnim vremenima u opkoljenom Sarajevu. Prošlo je 30 godina otkako su održana takmičenja u nekoliko atletskih disciplina na Koševu, svaki pretrčani metar na atletskoj snazi mogao je biti i posljednji u životima mladih sportista, ali odustajanja nije bilo. Filmske priče o prkosu, životu, želji pobjedom i okončanjem rata ispričat će nam gosti u studiju N1: Mehmed Lokmić, Amir Bećirhodžić i Nedim Zećo.

Sarajevo će od 19. do 21. septembra biti domaćin 13. Simposara. Međunarodni sportski simpozij otvorit će film “Moja istina – Vahid Halilhodžić”, čiji je autor legendarni bosanskohercegovački sportski novinar i komentator Sabahudin Baho Topalbećirević koji je gost Novog dana.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta i ove godine organizuje Internacionalni Kongres Medicinskih Studenata – SaMED 2024 koji će okupiti oko 300 studenata biomedicinskih nauka i mladih ljekara kako iz regije, tako i iz cijelog svijeta. Detaljnije u Novom danu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!