Suzana Radanović: Tablete za smirenje popijem, ali mog sina ne zaboravljam

Vijesti 11. sep 202113:58 > 14:05 0 komentara
N1

"Imaš sina i onda ti ga oduzmu. Poslužio je najbolje, a dobio najgore", poručila je danas na protestnom skupu majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

“2016. je moj David nosio transparente podrške za svoje drugove, Nikolu i Jovana. Bili su sami na ulici, niko nije prišao da stane uz njih, uz tri mlada momka koji su shvatili u to vrijeme i tim godinama u kakvom sistemu žive. Zašto sam ja danas ovdje i zašto se evo već tri godine borim za svoje dijete?”, kazala je Radanović obraćajući se na skupu.

Kazala je  da njeno dijete niko vratiti ne može.

Izlizana priča, tri godine je ponavljam; moga djeteta nema, ja ga vratiti ne mogu. Nikog, nažalost. Mogu da odem kući, da legnem, popijem koju tabletu za smirenje da bi brže dan prođe. Popijem ja njih, ali mog sina ne zaboravljam. Drugu djecu isto tako ne mogu zaboraviti. Nosit ću transparente kao što je moje dijete nosilo, ali pogledajte sada koliko nas je. Nisu više tri momčića koji nose sa dvije majke transparente, koje niko ne vidi, nijedan novinar nije pitao“.

Kazala je da političari narodu guraju “nacionalne koske” dok su između sebe uvezani.

“Stvar je u tome što su “oni” toliko uvezani u svom kriminalu da čuvaju jedan drugog, a nama guraju nacionalne koske. Jučer sam stigla u Sarajevo, lijepo se osjećam ovdje, niko me ne dira i ne diram nikoga. Ne želim nacionalizam, kome je do rata u kući mu bio”.

Jučer sam bila u Tužilaštvu kod gospođe Tadić. Želim da joj pružim svu svoju podršku, želim da vjerujem da će ona da uradi nešto, da će pomoći da se ubice Dženana i Davida zatvore, da se kriminalci koji su učestvovali u zataškavanju ubistava nađu iza rešetaka, svi do jednog“, kazala je.

“Gordana, imaš moju punu podršku, sve do dana dok ne osjetim da si skrenula sa puta”, dodala je Radanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!