Sva trojica povrijeđenih rudara iz Breze puštena na kućno liječenje

Vijesti 03. feb 202220:51 0 komentara
FENA/Arhiva

Sva trojica povrijeđenih rudara jame "Sretno" Rudnika mrkog uglja "Breza", koji su jutros zadobili povrede prilikom obrušavanja materijala, nakon obrade u Službi hitne medicinske pomoći Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) pušteni su na kućno liječenje, potvrdio je Feni pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.

U nesreći, koja se dogodila jutros oko 6:10 sati, kako je saopćio dežurni Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, teže su povrede zadobili K. B. (1989) i M. E. (1977) iz Breze, dok je lakše tjelesne povrede zadobio H. Dž. (1995), također iz Breze.

“Jedan je rudar zadobio prijelom košćice na stopalu, a drugi bošnog nastavka slabinskog pršljena. Te se povrede karakterišu kao teže, ali nisu za hospitalizaciju pa su i oni, nakon ukazane pomoći, otpušteni na kućno liječenje”, istakao je Spahić.

POVEZANA VIJEST

Uviđaj na mjestu događaja obavili su rudarski inspektor te pripadnici Policijske stanice Breza, a kako je istakao direktor RMU Breza Muamer Omerhodžić, u toku je sačinjavanje zapisnika zbog čega u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!