Sve je spremno za doček Nove godine u Sarajevu: Turisti preplavili glavni bh. grad

Vijesti 30. dec 202319:16 0 komentara

U toku su posljednje pripreme za javni doček Nove godine, koji će biti više od svirke. Građane Sarajeva i goste u 2024. godinu uvest će četiri popularna benda.

“Pokušali smo stvarno da zadovoljimo sve potrebe. Znamo kakvih je bilo problema prethodnih godina oko nekih stavari u koje ne želim da ulazim, ali evo sve što smo mi skontali da je bilo nekih pogrešaka i grešaka nastojali smo ovaj put da ispravimo da ne bi dolazilo do tih problemčića. Uglavnom četiri benda imamo Laku, Bombaj štampu, Zabranjeno pušenje, Crvenu jabuku. Grad je pun sve je spremno, sutra imamo glavnu tonsku generalnu probu”, kaže za N1 muzičar Nedžad Podžić, Bombaj štampa.

Ispred Vječne vatre, organizatori pripremaju jedinstven propratni događaj, audio-vizelni program , pod nazivom “Sarajevska priča”. Humoristični scenario potpisuje Zenit Đozić, čovjek koji je mnoge nasmijavao, rezveselio radio i još uvijek radi na kultnim projektima.

“Ne mogu vam previše otkriti, ali u svakom slučaju biće zanimljivi gosti. Mislim da će gledaoci jedva dočekati i posjetioci koncerta, da se malo raspoložimo. Da malo uživamo i da konačno zatvorimo ovu godinu”, poručio je Zenit Đozić, Tv producent, legenda Nadrealista .

Svi smještajni kapaciteti u Sarajevu su popunjeni, jer je grad preplavljen turistima. Sarajlije i goste za Novu godinu očekuje dobra zabava, a najavljeno je i još mnogo noviteta.

“Grad Sarajevo je sa ponosom podržao Festival svjetlost u Zemaljskom muzeju Sarajevo koji će do marta biti dostupan našim građanima. Pozivam sve da odu do Zemaljskog muzeja i uživaju u jedinstvenom ugođaju. Osim toga podržali smo i Zimski festival, a naši sugrađani i turisti mogu uživati i u gastronomskoj ponudi”, kaže Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Prije nastupa bendova, na LED ekranu ispred Narodnog pozorišta i u Titovoj ulici će biti organizovan prijenos novogodišnjeg koncerta Sarajevske filharmonije, koji će ozvaničiti početak novogodišnje proslave u glavnom gradu BiH. NovogodišnjI program počinje sutra u 21:00, a ulazi će biti otvoreni od 19:30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!