Sve je spremno za spektakularan doček: Zeničane će muzičkim koncertom na otvorenom u Novu 2024. uvesti Marija Šerifović

Vijesti 31. dec 202316:54 0 komentara
Fena

Zeničane će u Novu 2024. godinu večeras uvesti srbijanska muzička zvijezda Marija Šerifović, koja će u dočeku na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića u tom gradu, održati koncert.

Po riječima Nandina Škrbića, direktora Radio-televizije Zenica, koja je tehnički organizator, organizator dočeka Nove godine na otvorenom je sam Grad Zenica.

“Upravo je završen dječiji novogodišnji program, odnosno obilježavanje Dječije Nove godine, a večeras u 19.30 sati počinje i zvanični program obilježavanja dočeka Nove godine. Nakon zagrijavanja sa DJ-ovima, nastupit će Hanad Džehverović, zenički pjevač i učesnik Zvijezda Granda, a u 23.00 sata na binu izlazi Marija Šerifović”, kazao je Škrbić.

Potom je dodao:

“Očekuje se da će na trgu biti oko 50.000 posjetilaca. Zbog očekivanog velikog broja posjetilaca, prvi put ove godine velika je bina okrenuta u kontra stranu, odnosno prema naselju Londža – kazao je Škrbić, koji je naglasio kako se ovogodišnji program u sklopu Festivala “Zenica Adventure” završava večerašnjim koncertom, odnosno sutra neće biti programa uživo na tom zeničkom trgu.

Zadnjih 10-ak dana, na Trgu Alije Izetbegovića, u “bajkovitom zimskom gradu Studengrad”, istakao je Škrbić, nastupali su zenički bendovi.

U sklopu obilježavanja Nove godine za djecu, danas je izvedena novogodišnja predstava „Vilenjaci“, koju je producirala Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a za koju je tekst napisala i dramaturgiju uradila Nedžma Čizmo, dok je za režiju, scenografiju, kostimografiju i izbor muzike bila zadužena Selma Ćosić.

U programu su nastupili i članovi Plesnog klub „Stars“, Kulturno-umjetničko društvo „Plamen“, Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje, Plesnog centra „Iskre“ i polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a, čija je rukovoditeljica Ermina Nišić bila i koordinatorica te organizatorica ovogodišnjeg novogodišnjeg programa za djecu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!