Sveštenik za N1: Jučerašnja odluka Svete stolice nije ništa novo i Međugorje nije svetište

Vijesti 20. sep 202413:19 > 13:50 0 komentara

Na press konferenciji Svete Stolice izrečena je odluka po kojoj Međugorje dobija status 'Nulla Osta' (Nihil Obstat), a o ovome je detaljno govorio Dražen Kustura, sveštenik.

Istakao je da ova odluka ne donosi ništa novo i da Međugorje nije priznato kao svetište.

“Rekao sam da se nije desilo ništa revolucionarno, rekao bih ništa drastično novo. Sveta stolica je objavila jednu bilješku o nadnaravnim iskustvima u Međugorju i u njoj je potvrđeno ono što smo do sada imali a to je da su hodočašća dopuštena, odnosno Sveta stolica je 2019. godine je dopustila organizirano hodočašće za crkvene institucije, ali se nije donio konačni sud o tzv. nadnaravnim ukazanjima u Međugorju i ono nije službeno priznato kao svetište i ono još uvijek nije priznato kao svetište”, naveo je.

Kustura kaže da se jučerašnjom odlukom Sveta stolica ogradila od tzv. vidjelaca.

“Naglasak je stavljen na duhovnu izgradnju osoba putem sakramenata, pastorala, duhovnih seminara, različitih seminara koji se dole održavaju i mogu pomoći ljudima u njihovom rastu”, rekao je.

U konačnici, ističe on, svaka osoba mora raditi na unutrašnjem miru i miru u zajednici pogotovo u situaciji na globalnom nivou u kojoj se nalazimo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!