Svetlana Cenić, Haris Zahiragić, Ema Smolo Zukan u Danu uživo

Vijesti 19. sep 202411:52 0 komentara
N1

Danas u Danu uživo:

U današnjem izdanju Dana uživo donosimo detalje iz Brisela, sa radnog ručka koji za lidere Zapadnog Balkana priređuje šefica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Čemu se Bosna i Hercegovina može nadati, budući da je samo djelimično ispunila svoje obaveze za pristup milionima iz Plana rasta? Donosimo i priču iz Međugorja, gdje se, s velikom pažnjom, prati stav Svete stolice o jednom od najpoznatijih katoličkih hodočasničkih odredišta u svijetu.

Dnevnu politiku, aktuelne teme, ali i ekonomsku situaciju analiziramo sa našom gošćom Svetlanom Cenić. Pitamo je o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja je za godinu dana od suficita od 200 miliona maraka došla do minusa u budžetu koji je veći od pola milijarde.

Vodi li izbor direktora SIPA-e koaliciju na državnom nivou u novu krizu? Dolazi li do zahlađenja odnosa Dodika i Čovića? Kako SDA gleda na stav međunarodnog eksperta za Balkan Daniela Serwera da su Amerikanci izbacili njih iz vlasti, a ironično ostavili hrvatske i srpske protivnike suvereniteta? To su samo neka od pitanja za Harisa Zahiragića, potpredsjednika SDA.

Jedan od najvažnijih godišnjih diplomatskih događaja u Bosni i Hercegovini počinje sutra. Sarajevska bezbjednosna konferencija okuplja više od 200 učesnika iz 15 zemalja. O programu razgovaramo sa projektnom menadžerkom Konferencije Emom Džejnom Smolo Zukan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!