Švicarska političarka rođena u BiH pucala u sliku Marije i Isusa

Svijet 09. sep 202415:35 1 komentar
Screenshot/Instagram

Švicarska političarka Sanija Ameti izazvala je žestoke reakcije u ovoj zemlji nakon što je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj puca u sliku Marije s malim Isusom u naručju.

Supredsjednica pokreta Operation Libero, za koju mediji pišu da je rođena u Bosni i Hercegovini, ubrzo je obrisala svoju objavu i izvinila se za nju.

Ameti je objavila dvije fotografije s pucanja na sliku Marije i Isusa.

Na fotografiji na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika, vidi se dvadesetak rupa od metaka, prenosi Index.

Blick je Ameti upitao zašto je odabrala upravo Mariju i Isusa kao metu. Nakon toga je odmah obrisala objavu i zatražila oprost.

Njezino obrazloženje na Instagramu glasilo je: “Za gađanje na 10 metara trebala sam motive koji su dovoljno vidljivi. Imala sam pri ruci samo Kollerov katalog, koji je bio dovoljno velik. Nisam obraćala pažnju na sadržaj slika. To nije bilo ispravno. Iskreno mi je žao ako sam time nekoga povrijedila!”

U razgovoru za Blick Ameti je bila još jasnija: “To je bilo apsolutno glupo s moje strane. Nisam razmišljala o tome. Neizmjerno mi je žao. Molim za oprost od ljudi koje sam time povrijedila”.

Švicarski mediji pisali su da je Ameti rođena u Bosni i Hercegovini i da je Švicarsku je s roditeljima došla kao izbjeglica 1995. godine. Neki spominju i njezine veze s Kosovom.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare