Svijeće u Memorijalnom centru u Srebrenici za milione ubijenih u Holokaustu

Vijesti 27. jan 202108:41 > 08:42 0 komentara
Memorijalni centar Srebrenica

Danas se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta kao podsjetnik na sve žrtve nacističkih režima u 2. svjetskom ratu. Na današnji dan 1945. Crvena armija oslobodila je nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj.

“Povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust, u Memorijalnom centru Srebrenica se sjećamo žrtava Holokausta i važnosti svakodnevne borbe protiv nekažnjivosti, antisemitizma, diskriminacije i govora mržnje. Zajedno se sjećamo. Šest svijeća za šest miliona ubijenih Jevreja u Holokaustu”, naveli su iz Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust, u Memorijalnom centru Srebrenica se sjećamo žrtava Holokausta i…

Posted by Srebrenica Memorial Center on Tuesday, January 26, 2021

evrejska zajednica u suradnji s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine organizira program obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta koji će biti održan danas, a ove godine prvi put u online formatu.

U saradnji s kinom Meeting Point, na online platformi kina Meeting Point Ondemand.kinomeetingpoint.ba danas će od 18 sati bit će prikazana emisija “Komemoracija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta” u sklopu koje će biti emitiran i dokumentarni film “My Spanish Bosnian Life” o životu porodice Montiljo u Sarajevu, a nakon toga od 18.25 sati će biti dostupan i Oscarom nagrađeni film “Saulov sin” Lászla Nemesa.

Sadržaj je besplatan i dostupan svim gledateljima u BiH i sljedeća 24 sata od početka prikazivanja.

Iz Jevrejske opštine Sarajevo pozivaju sve da se pridruže i najvećoj inicijativi sjećanja na holokaust u svijetu #WeRemember, saopćeno je iz Kina Meeting Point.

Link za program “Komemoracija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta” OVDJE.

Na ovom LINKU možete pogledati film “Saulov sin”.