Tačka na 7: Ratna retorika Dodika, Heleza, Isaka ili mirotvorna, jer rata neće biti. Kome vjerovati?

Vijesti 11. maj 202414:34 > 12. maj 2024 12:24 0 komentara

Serijal Bosna i Hercegovina. Tri decenije ove sapunice, zapravo. U ko zna kojoj već epizodi, ove sedmice dominirali su glavni likovi - Dodik, Helez, Isak. Koristili su prvo rječi mir, suživot, bezbjednost. Onda nestadoše mir i suživot! I nastadoše dronovi, koje proizvodimo.

Al’ narod može mirno da spava. Jer rata neće biti. Kome mi sada da vjerujemo?

Zveckanje opasnim riječima. Dizanje tenzija doseglo maksimum. Prvo-bezbjednost naroda nije upitna. Vele, isti oni koji zveckaju riječima – tenzičnim ‘metcima’.

Glava državne odbrane govori o spremanju rezervnog vojnog sastava ‘s arhitektima i ljekarima” i proizvodnji vojnih dronova, koje čak ‘svaka kuća ima’. Kuća sa vojnim dronovima? Zvuči čudno?

Eto i Milorada Dodika. Prvo u ulozi ‘antifašiste’, na Dan pobjede nad fašizmom. Predstoji, kaže, Srbima još jedna borba- za ‘slobodu od Bosne i Hercegovine’?!

Taj čovjek za tren promijeni lik. Dan prije, na otvaranju banjalučke džamije Arnaudije, zakljinjao se u mir, samo mir- kontra uzavrelih političkih poruka! Ko je koji lik on, zapravo? I kome uopšte mi da vjerujemo?

Ako ste u nevjerici, ostanite i dalje. CIK BiH raspisa lokalne izbore za 6.oktobar. Po posljednjim Šmitovim izmjenama. Jer, državna koalicija, po svemu je propali projekat.

Izborni zakon Republike Srpske ostaje upitan. Ali biće, biće, reče šef entiteta. Ali biće i to da će na izbore po izmijenjenom državnom zakonu, ‘nepriznatog Šmita’. Progutaće žabu, jer vlast je slast.

Tačka na 7 donosi i sedmični pregled zbivanja u regiji. Sve zasjeni silovanje djevojčice petog razreda u Srbiji…

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!