Tačka na 7: Šta se krije ispod predizborne šatre, šta postizborno čeka poglavicu Dodika?

Vijesti 14. sep 202415:13 > 15. sep 2024 13:11 0 komentara

U prošlosti, otpad se jednostavno ostavljao na gomilama ili bacao u jame. Landfill ili Deponija – nova je akcija hapšenja osumnjičenih za visoku korupciju. Stari otpad u federalnim Autocestama. Javnom preduzeću. Milioni 'rastaljenog' vašeg novca. Ima li to veze sa 'predizbornim' septembrom? Septembar je, kao i svaki pred izbore, velika politička šatra. Pod kojom su novi- stari funkcioneri. I njihove poglavice. Biraćete i izabrati. A onda ostati u zabludi. Sisaće vam krv i dalje. Do narednog praznika demokratije.

Hapšenje zbog visoke korupcije, početak sedmice. Akcija Landfill. Pravdi dolijao bivši šef federalnih Autocesta, Elmedin Voloder. I prvi saradnici. ‘Pao u deponiju’. Krimen- od zloupotrebe položaja, pranja novca, pa i privatnih firmi otvorenih ili postojećih opranim novcem.

Sud odbio pritvoriti ga. Pitanje je -zašto ? A i zašto se istražuje aktuelni direktor, koji prije koji dan učestvova u predstavi ‘vatromet’ na koridoru 5C, za 11 novih ‘kilometrića’ autoputa. (Pred)predizbornih.E sad. Nova vlast, nova nafaka, novo veliko hapšenje. Da li je sve predizborna, pitanje je sad ? Ispod radara, oglasio se i šef Federalne uprave policije. Busao se u prsa beskompromisnom borbom protiv korupcije. Šef policije, od aprila je pod istragom! U slučaju Crna kravata, hapšenja družine balkanskog kralja kokaina Edina Gačanina. Visoke mete Europola. Sjećate li se tog aprila. Tačka na 7 će vas, u katkoj analizi, podsjetiti toga.

Pitate se gdje je Dodik ove sedmice ? Trenutno, poglavica SNSD se zadeverao predizbornom kampanjom. Ne za šta ga čeka. Ili možda vrlo dobro zna. Nadao se odlasku Marfija, ali u ovom slučaju teško da može važiti moto – nada umire posljednja.

‘Crno’ mu se piše. Ako Marfijev nasljednik bude kandidat za ambasadora SAD u BiH, Daglas D. Džons. Žestoko mu priprijeti. A ogoli ga i visoki predstavnik, Kristijan Šmit- bespomoćan je. Nakon razgovora sa šefom CIA-e.

Odgovore pogledajte u novom izdanju Tačke na 7. Uređuje i vodi Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!