Tačka na 7: Tenkom na dvoglavog orla, gdje ćemo dogurati?

Vijesti 21. sep 202414:49 0 komentara
N1

Usred kampanje, Dodik na sudu. Novi prostor za vrijeđanje otvori! Mete - drugari iz državne vlasti. Prvo žena. Iz HDZ-a. Svog štićenika Dragana. Usput, pomete i šefa diplomatije. Trojka hrabro uzvrati. Vrtio se taj predizborni ringišpil. Padosmo na briselskom ispitu. Da li kao asesoar kampanje? Da će biti prljava, to smo znali. Ali- tenk na dvoglavog orla? Izborni štapić mladih kandidata, funkcionera? Koji vijeme zla ne pamte.

Svrati Mile tako, ove sedmice, do suda, koji ne priznaje. Države, koju ne priznaje. A u kojoj je dobro plaćeni funkcioner. U entitetu, dijelu ove države. Poigrao se opet, izborno ambasadama, Šmitom… Ali i novom pikado tablom. Vladajućom kastom s kojom je u kolu. Na dan kada je šefica Savjeta ministara, u Brisel, poslala nedovršen dokument o dijelu reformi BiH. Nedovršen. Zbog njega i SNSD-a?

‘Krišto je navođena raketa. Konaković – podvala bošnjačkom narodu…’ Dozira Mile.

Reče, kampanja je, pa ‘zakon poštuje’.

U Briselu ručaše lideri Zapadnog Balkana sa šeficom Evropske komisije. Na stolu Plan rasta od šest milijardi eura. Bosna i Hercegovina jedina donese nedovršen dokument. Da li ostajemo bez centa zbog petoglave vlasti koja ne vlada? Krišto se jedina ne pojavi pred novinarima, da odgovori-zašto?!

Dan poslije, ‘trojka’ se skupi, da nam sve obrazloži. Opet – usred kampanje. Ništa nije do njih, do Rusije je, do Dodika, koji je prijetnja, pa i do opozicije… Oni se brinu za sve građane, fascinirani su, uradili su 111 od 113 mjera, a i novinari su krivi… Mi nismo pristali, a ni oni nisu pristali- bi tirada sa konferencije za novinare troglavog dijela državne vlasti.

U Tački na 7 će vam se zavrtiti na ringišpilu do 6. oktobra. Funkcionerske kampanje. Stari trik. Tik do izbora, svaka javna funkcija u pogonu. Što je zloupotreba položaja!

Ogolićemo do sitnica tu ‘vrtnju’ ove sedmice.

Posebno, kontraudar Benjamininog tenka na udar Draškovog dvoglavog orla. Kruna kampanje mladih ljudi, kandidata, već funkcionera? Rođenih 90-tih. Njihov povratak u prošlost, koju ne pamte. A 2024. godina je.

Sve saznajte sutra, u Tački na 7, od 9 časova ujutro ili 17.15, poslijepodne.

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!