Tačka na 7: Verbalni rat do ‘pucanja’ pred lokalne izbore u BiH

Vijesti 28. sep 202414:51 0 komentara
N1

Tik-tak predizborni sat odbrojava. Tik-tak ubzava i verbalni rat vođa, koji su podijelili vlast, kad im je to trebalo. Predizborne provokacije, pa i one preko granice. Da li opasne ?Da li pravo lice aktera pokazuju? Vraćaju nas tri decenije unazad. Jer tu jesmo. Ni makac, od izbora do izbora. Glavne uloge, već otrcane loše drame. Dodik, Konaković, Bećirović, Vučić…. Bijahu i obavezne predizborne ekskurzije. Država je ovo alave vlasti.

U stalnom rikvercu. Čuvena po korupciji, mafiji, višestrukim ubistvima, propalom pravosuđu. Sad i poznatim pedofima.
Konaković i I Dodik, početak sedmice. Istup i govor šefa diplomatije BiH u UN-u, prosuo žuč šefu Repubike Srpske. Partneri u državnoj vlasti usred izborne kampanje. U predizbornom klinču.

Bećirović, također u UN-u. I on prosuo žuč, ali Srbiji, tačnije Vučiću-koji ljut reče, kako niko ne vjeruje, ‘lažovima iz Sarajeva’. Uputiše i protestno pismo glavnom sekretaru UN-a. Oglasi se Vučićev ‘portparol’.

A Milorad, ni sedam dana prošlo nije, na optuženičkoj klupi. Novi svjedok, ‘vojnik’ odbrane. Iste optužbe- optuženih, čusmo.
Nakon sudnice, predizborne ekskurzije. Jer vrijeme je za prekogranične posjete. U kampanji, svako svome jatu leti. U Banjaluci, preko vrata, orden okačiše premijeru Srbije, Milošu Vučeviću

Možda kao dobrodošlicu gostu iz Srbije, Dodik svima objavi kako je OBA BiH planirala atentat na njega i na koga drugog, nego Vučića.
Da li se i ovo može spakovati u predizbornu cirkusku kutiju? U Tački na 7, vidjećete ono, što sigurno može. Sa društvenih mreža. ‘Cirkus kampanja’. Osim kandidata- akrobate i lideri stranaka.

Pola miliona manjka u federalnoj kesi -utvrdili revizori. Vlast nije kriva, kao i obično. Vele, predizborno, nema mjesta panici, krivi su prošli.
Bliži se 6.oktobar- kada glasači biraju lokalnu vlast. Da li vjeruju da mogu šta promijeniti ? Ili više ni vjere, ni nade nemaju ?
Slučaj poznatog bh.glumca – pedofila vijest je regije. Esnafu nepoznato ili su ćutali? Dva dječaka-žrtve progovorila. Glumac osuđen 2022. godine. Kupio slobodu i pobjegao. Registar pedofila čekao se pet godina. Donesoše ga, ekspresno, tik uoči 6.oktobra.

Sedmicu raspetljavamo u sutrašnjoj Tački na 7. Gledajte nas ujutro od 9 časova ili poslijepodne od 17,15.

Sa vama će biti Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!