Tačka na 7: Gdje su pare?

Vijesti 04. aug 202409:32 > 15:28 0 komentara

Rat bez oružja u BiH. Dodika i onih koji su ga prije 26 godina doveli na vlast. A dva poslanika je tada imao. Sada ga pitaju: Gdje su pare?

Američki pritisak ne popušta na Republiku Srpsku i ‘komandanta’ Milorada Dodika. Uz najavu novih sankcija. Iz dalekog Vašingtona. Iz američkog Senata. Dok sankcionisani davljenici traže spas.

Ko se mača lati, od mača i gine.

U klinču je Dodik. Uz ‘gdje su pare’, iz dana u dana novo pitanje Američke ambasade BiH. Prate ga u stopu. Džejms O'Brajan, pomoćnik državnog sekretara SAD, jasan : ‘sankcije daju rezultate, nastavljaju se’.

Dodik došao u situaciju ‘jadikovke’ i poznate taktike brutalnog napadanja. Meta ovog puta- ambasador Amerike u BiH, Majkl Marfi.

‘Marfi predstavlja one koji su spremni ubiti’- riječi su šefa entiteta koji finansijski tone. Spas davljenika su pokušaji ‘zamazivanja’ očiju ‘neprijatelju’, raznim fintama. Al’ to ne pali. Otkrivaju se najskrivenija tajna po tajna, svaki dan .

Tačka na 7, eksluzivno donosi i dio razgovora sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA.
Stranke, koju je vlasti optužila za propast novca iz evropskog Plana rasta. U TN7 čućete i drugu stranu priče.

Pitamo i postoji li država u kojoj vrh policije, osumnjičen za kriminal pobjegne ? A ostane bez suspenzije. Sa državnom platom i dalje. 4000 maraka, naših para. E postoji !

Prije odlaska na plaže i otvaranja suncobrana- ljetna pauza parlamentaraca. Valjda se umorili od bavljenja srednjim vijekom. I prevruće je za rad.

A građane će obliti hladan znoj- izbunarit će ih država. Povećanjem struje za 10 odsto.

Ovo je tek dio Tačke na 7.

Sa vama  Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!