Tarik Zaimović novi rektor Univerziteta u Sarajevu: Jedan glas odlučio

Vijesti 03. jul 202413:29 1 komentar
Almira Hadžović-Džuvo i Tarik Zaimović (F.Z./N1)

Prof. dr. Tarik Zaimović novi je rektor Univerziteta u Sarajevu. Zaimović će na ovoj funkciji nakon osam godina zamijeniti prof. dr. Rifata Škrijelja. Izabran je u drugom krugu glasanju, rekao je Rasim Muratovi, predsjednik Komisije za izbor rektora UNSA.

Muratović je dodao da u prvom krugu glasanja nije bilo potrebne većine, a da je u drugom krugu prof. Zaimović imao 24  glasa, a Almira Hadžović-Džuvo, redovna profesorica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dobila je 23 glasa, dok je jedan bio nevažeći.

“Sjednica je protekla na akademskom nivou. Oba kandidata su izložili svoje programe rada, odgovarali su na pitanja”, rekao je Muratović.

F.Z./N1

Tarik Zaimović je doktor nauka i redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Funkciju rektora obavljat će do 2028. godine.

Predavao je na predmetima Menadžment informacioni sistemi, Poslovna primjena kompjuterskih mreža i telekomunikacija Poslovni informacioni sistemi, Telekomunikacijski menedžment, Sigurnost informacionih sistema, Upravljanje projektima, Menadžment informacionih tehnologija, e-Biznis.
Kao nastavnik u nastavi, zadužen za pripremu nastavnog plana i programa za određeni broj predmeta koje Katedra za MIT ima u skladu sa smjernicama navedenim u Bolonjskoj deklaraciji.

Učestvovao je u izradi i implementaciji prvog programa Učenja na daljinu na Ekonomskom fakultetu, kao i na Univerzitetu u Sarajevu.

Radio je na projetima informatizacije fakulteta, osnivanju prvog centra za učenje na daljinu, nadležan za uvođenje IT u svakodnevni rad Fakulteta, te je radio na uvođenju i prialgođavanju Bolonjskog procesa.

Njegovu cijelu biografiju možete pronaći OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare