Tegeltijina čestitka za kinesku novu godinu u programu televizije u Kini (VIDEO)

Vijesti 02. feb 202212:12 1 komentar
screenshot

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine čestitao je kinesku novu godinu, kako kaže, "prijateljskom narodu i rukovodstvu Narodne Republike Kine", a njegova čestitka objavljena je i u informativnoj emisiji kineske državne televizije.

“Uvjeren sam da će godina Vodenog Tigra donijeti pokretačku energiju, snagu i hrabrost da zajedničkim snagama prevaziđemo sve buduće izazove. Želio bih ovom prilikom da istaknem zadovoljstvo činjenicom da su bilateralni odnosi BiH i Kine na izuzetno visokom nivou i da ne postoji nijedno otvoreno pitanje između naših zemalja”, rekao je na početku obraćanja Zoran Tegeltija.

Izjavio je da je Narodna Republika Kina, pod vođstvom Komunističke partije Kine, uradila mnogo toga na političkoj transformaciji i postala svjetska ekonomska sila, ali i glas mira i stabilnosti na globalnom planu.

Osvrnuo se i na predstojeće Zimske olimpijske igre koje su u organizaciji Narodne Republike Kine, a na kojima će i lično prisustvovati.

“One se održavaju u otežanim uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, ali sam čvrsto uvjeren da će izuzetni napori naših domaćina pokazati sposobnost, veličinu i snagu Kine da i u izazovnim vremenima odgovori visokom zahtjevu kakav je organizacija Olimpijskih igara”, istakao je Tegeltija.

Još jednom je ponovio svoje želje povodom kineske nove godine.

“Uz najbolje želje za mir i blagostanje, kao i uspješno održavanje Zimskih olimpijskih igara, čestitam prijateljskom narodu Kine nastupajuću Novu godinu”, rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Video Tegeltijinog obraćanja pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare