Tema Novog dana: Šta nas čini mlađim – unutrašnji mir i zadovoljstvo, genetika ili estetska hirurgija?

Vijesti 08. sep 202416:51 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

U Novom danu tematiziramo produženu ljetnu sezonu na jugu BiH. O turističkoj ponudi, plaćanju poreza i boravišnih taksi, planovima Mostara, Stoca, Konjica i Blagaja, ali i problemima kao što je manjak ugostiteljskih radnika razgovaramo sa Anđelkom Maslaćem, direktorom Turističke zajednice HNK-a.

U Neumu ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, ljetna sezona je rekordna, ali problema ne nedostaje. Ko su turisti koji su posjetili Neum ove godine, kako će izgledati produžena sezona s dugim ljetima i gdje sve ugostitelji nailaze na nerazumijevanje predstavnika vlasti razgovaramo sa Davorom Krešićem, predstavnikom Udruženja hotelijera.

Strah od neuspjeha je čest kočničar osobnom razvoju, a koliko je prisutan, na koji način se manifestuje kod djece, odraslih, poslovnih ljudi ili sportista razgovaramo sa Remzijom Šetićem, sportskim psihologom.

U izazovima poput penjanja na Mount Everest, greške mogu biti kobne. Da li je u nekom trenutku osjetio strah da neće uspjeti i kako je prevazišao te osjećaje razgovaramo sa triatloncem i planinarom Tomislavom Cvitanušićem.

Nakon što je završio svoju humanu misiju i popeo se na vrh planine Olimp, Faruk Suljović je gost “Novog dana”. Podsjećamo sa je Faruk trčao, plivao, vozio bicikl s ciljem prikupljanja novca organizaciji Pomozi.ba za liječenje osoba oboljelih od raka.

Nakon pojavljivanja Georga Clooneya i Brada Pitta u Veneciji niko ne govori o njihovom filmu, već o njihovom fizičkom izgledu u šezdesetim godinama. Holivudski cooleri su i nas potaknuli da o šezdesetim koje su nove tridesete razgovaramo sa Adnanom Zećom, estetskim hirurgom, Lejlom Šebić, doktoricom kineziološkoh nauka i Enisom Mesić, psihologinjom. Šta nas čini mlađim: unutrašnji mir i zadovoljstvo, genetika ili estetska hirurgija? Koliko je tjelovježba važna za produženje mladosti? Odlučuju li se i muškarci za anti aging medicinu? Koliko je kontraproduktivno zapuštati izled u srednjim godinama ili pak pretjerivati sa estetskim operacijama? Samo su neka od pitanja u temi “Novog dana”.

Na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu u septembru će gostovati vrhunski plesača iz nekoliko kineskih gradova. Događaj je nastao u organizaciji Udruženja za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” iz Sarajeva, Instituta za umetničku igru iz Beograda u saradnji sa univerzitetima iz Kine, Shanghai, čiji predstavnici su naši gosti.

Gledajte “Novi dan” od 8 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!