Teme Novog dana: Maloljetnička delinkvencija i afera respiratori

Vijesti 24. okt 202415:52 0 komentara
N1

U Novom danu stra gledajte:

Rana intervencija i uključivanje porodice ključni su faktori u prevenciji maloljetničkog kriminala. Sa Nerminom Pećancem, ekspertom iz oblasti sigurnosti, analiziramo porast maloljetničke delinkvencije u glavnom gradu BiH, lažne dojave o bombama, huliganstvo, porast broja ovisnika o amfetaminu i odgovor sigurnosnog sektora na navedene devijantne pojave.

Sutra u jutarnjem programu “Novi dan” ugostićemo antikorupcijskog eksperta Nermina Kadribašića, s kojim razgovaramo o aktuelnoj akciji SIPA-e vezanoj za nabavku respiratora u Republici Srpskoj i zloupotrebu službenog položaja.

Predstavnički dom Parlamenta bosanskohercegovačkog entiteta Federacija BiH prihvatio je većinom glasova Prijedlog zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je za radnike u trgovinama u FBiH predviđen neradni dan nedjeljom i praznicima, no omogućeni su izuzeci. Tema koju vlast predstavlja kao korak naprijed, a određeni eksperti kao populističku mjeru ponovo tematiziramo u našem programu, ovoga puta su u fokusu i izmjene. Sa nama su u Novom danu Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH i Mirna Sadiković, savjetnica federalnog ministra trgovine.

Njemačka je prije četiri mjeseca olakšala pristup njemačkom tržištu rada. Pored niza olakšica je uvedena i takozvana „karta šansi“. Međutim, nakon prvih statistika se na neki način može zaključiti da stranci ne žele raditi u Njemačkoj. Da li je to tačno odgovorit će nam Mehmed Smajić sa Deutsche Wellea.

BASIC School – School of Music and Performing Arts s ponosom donosi ovu čarobnu produkciju, baziranu na originalnoj Diznijevoj priči, a premijera je zakazana za 30. oktobar 2024. godine u Bosanskom kulturnom centru. Sa nama su u Đorđe Jovančić, izvršni producent mjuzikla Beauty and the Beast JR., i Majra Maljević, talentovana djevojčicu koja tumači glavnu ulogu Ljepotice.

Novi dan gledajte od 8 do 11 sati. Sa vama je Sanela Dujković.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!