Teme Novog dana: Registar pedofila i film “Porodica”

Vijesti 15. sep 202413:43 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Pravilnik o registru pedofila u FBiH napravljen je i stupa na snagu objavom u službenom listu. Još 2019. godine Zakon o registru pedofila upućen je u proceduru. O putu do usvajanja, sadržaju pravilnika, njegovoj primjeni za Novi dan govore Lana Prlić Zastupnica u Parlamentu FBiH, koja je zakon uputila u proceduru i Adna Hanić Zalihić – doktorica pravnih nauka koja je radila na ovom zakonu.

Smjena godišnjih doba, klimatske promjene, nagle promjene vremena imaju mnogo uticaja na opšte zdravstveno stanje našeg organizma. Nerijetko se u ovom periodu dešava pad imuniteta. Razgovaramo danas o zdravlju sa nama prim. dr. Mirsad Đugum – internista, kardiolog – akupunkturolog.

Film ‘Porodica’ je priča o Bošnjakinji Nermini i Srbinu Marinku koji su u braku 39 godina, povratnici u Srebrenicu, gdje su pokušali nastaviti svoje živote od prije rata i gdje su željeli podići svoje petero djece, koja su jedno po jedno, napustili taj grad, a neki i državu. Film ‘Porodica’ je i priča o Srebrenici, gradu koji je živio prije rata, danas životari. Kćerka i sin glavnih uloga u filmu, Tatjana i Davorin, scenaristica i autor flma gosti su Novog dana. Film “Porodica” premijerno će biti prikazan na 7. AJB DOC Film Festivalu.

Vijesti iz svijeta priprema Esmir Milavić, vijesti iz sporta Haris Mrkonja.

S Vama je Alma Dautbegović-Voloder.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!