Teme u Novom danu: Saobraćajna nekultura, ramazan i dodjela Oscara

Vijesti 10. mar 202409:35 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Divljanje pojedinih vozača po saobraćajnicama u BiH izaziva ljutnju većine građana, a samo u nekoliko dana smo svjedočili da je automobil izletio sa ceste i od siline udarca oborio stub ulične rasvjete, a nakon toga je vozač Audija udario staricu u blizini Vječne vatre. Vikend je zabilježila i teška saobraćajna nesreća kod tunela Bulozi, na putu Sarajevo – Pale, u kojoj je život izgubila jedna osoba, a još četiri su povrijeđene.

Kako stati u kraj divljanju pojedinaca po saobraćajnicama? Koliko su učinkovite mjere privremenog oduzimanja vozila za višestruke povratnike u saobraćajne prekršaje? Treba li nam oštrija kaznena politika? Koliko će povećan broj radara u Kantonu Sarajevo spriječiti ovakve nesreće? Do koje mjere je u Sarajevu zavladala saobraćajna NEkultura i šta sve o vožnji ne znaju novopečeni ali i “iskusniji” vozači sa položenim vozačkim “preko štele” pitanja su za Nedžada Mulaosmanovića, komandira Policijske stanice Stari Grad i dugogodišnjeg komandir Jedinice za saobraćaj u MUP-u KS.

Aktuelne političke teme, prije svega one koje se tiču evropskog puta BiH, te poruke domaćih političara i međunarodnih zvaničnika posljednjih nekoliko dana komentariše bivši bh. diplomata, magistar međunarodno – pravnih nauka, Igor Davidović.

Na prvi dan Ramazana hafiz Nedim Botić donosi priču o ramazanskoj kampanji udruženja “Srce za djecu” u kojoj je glavni dvanaestogodišnja Amera. Uz prikladne poruke na sveti muslimanski mjesec u kojem vjernici poste od ranog jutra do zalaska sunca, ovaj autor, govornik i motivator najavljuje veliku kampanju sa srcem koja je za kratko vrijeme dobila veliki broj simpatija širom BiH. Naša gošća je i Aldina Selimagić- Šljivo, psihologinja udruženja “Srce za djecu”.

O tjelovježbi tokom ramazana, a posebno pilatesu i yogi u borbi za bolju posturu i psiho-fizičko zdravlje u “Novom danu” govori fitnes trenerica Biljana Tešanović.

Ovogodišnja ceremonija dodele Oskara biće održana 10. marta, a o o dobitnicima, gubitnicima i najvećim iznenađenjima govorimo sa našim gostom bh. rediteljem i scenaristom Farukom Lončarevićem.

Budite sa nama i sutra od 8 do 11 sati. Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!