Teška situacija u selima oko Gradiške: Voda prijeti farmama, srušen i most

Vijesti 11. dec 202215:01 1 komentar
Udruženje poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske

Teška situacija je u selima oko Gradiške zbog intezivnih padavina. Obilne padavine, nabujala rijeka Sava i rast podzemnih voda su uradili svoje. Prema podacima Milidraga Gojkovića iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske situacija u nekoliko sela je zaista kritična.

“Pojedini farmeri se već pripremaju za evakuaciju. Most u selu Sovjak je srušen. Sedam farmi je odsječeno od puta u selima Sovjak i Jablanica i ugroženo je preko 400 grla goveda u njima. Ugrožena je i poljoprivredna mehanizacija, ali i ljetina, tj. hrana za stoku. Problem će biti ako padne snjeg”, navode iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske

Dodaju da je prilaz selima  sada omogućen samo šumskim putevima koji brzo propadaju zbog velike koncentracije saobraćaju.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske

Uputili su apel nadležnim da preduzmu sve što se može da se olakša život u ovim selima. Kako navode, potrebno je izvršiti adaptaciju mosta što prije ili staviti privremeni pontonski most do stvaranja za izgranju novog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare