Timovi FUCZ-a i GSS KS se spremaju za povratak kući iz Turske

Vijesti 16. feb 202312:06 0 komentara
Facebook/ FUCZ

Pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – Jedinica za urbano traganje i spašavanje (USAR tim), u pokrajini Hatay još danas će na terenu pružati podršku i pratiti rad teških mašina koje vrše uklanjanje ruševina na višespratnici u centru grada Antakya, saopćili su danas.

Po izvršenju ovog zadatka USAR tim FUCZ završava misiju u Republici Turskoj i nakon pakovanja opreme, u ranim jutarnjim satima rasformirat će kamp u kome je tim bio smješten i kopnenim putem krenuti na put prema Bosni i Hercegovini.

Također, članovi Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo koji su bili u spasilačkoj misiji u Republici Turskoj pripremaju se za povratak kući.

U dogovoru sa lokalnim agencijama međunarodne ekipe privode kraju spasilačke operacije. Na terenu će do finalnog raščišćavanja ostati turske službe.

“Našim spasiocima predstoji put nazad svojim najmilijim. Pripadnici GSS KS su se davno opredijelili za puni doprinos životu, da živimo i radimo zajedno. Davno smo mi prepoznali dobro i odlučili ga slijediti. Mi nismo historija. Mi smo budućnost Mi smo Bosna i Hercegovina. Mi smo ono što bi svi oko nas trebali biti”, poručili su iz GSS-a danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!