Topić: Razgovori sa Stanivukovićem luđački, SNSD ostaje pri svojim zahtjevima

Vijesti 01. jul 202209:37 > 09:40 0 komentara
N1

Autobusi u Banjaluci jutros voze po redovnom redu vožnje.

To je epilog najava o obustavi javnog prevoza u gradu na Vrbasu zbog neusvajanja novog cjenovnika kojeg, zbog povećanih troškova poslovanja, zahtjevaju prevoznici, a na koji nije pristajala skupštinska većina predvođena SNSD-om.

“Mi smo znali da gradski autobuski prevoz neće stati, jer nije bilo niti jednog normalnog razloga da prevoznici zaustave svoje autobuse”, kaže Dragoslav Topić šef odbornika SNSD u Skupštini Grada Banjaluka.

Tvrdi SNSD je ostao dosljedan svojim politikama da u gradskoj kasi ima dovoljno sredstava da ljetne mjesece pokrije, isplaćujući prevoznicima razliku u cijenama karte usljed povećanih troškova.

“Mi smo u prethodnih sedam dana vodili intenzivne razgovore i sa prevoznicima i sa gradonačelnikom. Moram da kažem da su to sa gradonačelnikom bili luđački razgovori, a kada je riječ o luđačkim razgovorima vi i ne očekujeete da neko do posljendjeg momenta Banjaluku ne drži taocima, građane ne drži u neizvjesnosti. Ono što je sinoć bilo na sastanku u Gradskoj upravi to je građanima trebalo da bude saopšteno još prije tri dana”, rekao je Topić pitajući zašto je gradonačelnik čekao 10 sati prije počlaska prvog autobusa da kaže da će prevoza ipak biti.

Zaključio je da se radi o nepotrebnom dizanju tenzije, te da se od gradonačelnika pokušava napraviti heroj, iako bi jedini on bio odgovoran u slučaju da su autobusi stali.

“Kako je odjednom preko noći iznos subvencija za 300 hiljada porastao na 500 hiljada maraka, šta se to desilo na sinoćnjem sastanku i kakve su to nove kalkulacije rađene”, upitao je Topić ističući da je prijedlog SNSD da se vanredna sjednica Skupštine grada zakaže za ponedjeljak i da gradonačelnik predloži odluku da grad isplati prevoznicima subencije za naredna tri mjeseca, a da se nakon toga, uz adekvatnu analizu vide kalkulacije za dalje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!