Tri maloljetnika koja su jučer uhapšena zbog lažnih dojava o bombama predati Tužilaštvu KS

Vijesti 22. okt 202415:12 0 komentara
F.Z. / N1

Tri maloljetnika koja se sumnjiče da su lažno dojavljivali da su postavljene bombe u Kantonu Sarajevo, predati su u nadležnost Tužilaštva KS, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS..

Kako je navela, maloljetnici će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, postupajući tužioci odlučit će o daljim mjerama.

Podsjećanja radi, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su jučer u poslijepodnevnim satima pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili tri maloljetnika.

MUP KS uhapsio još tri maloljetnika, lažno dojavljivali bombe u srednjim školama

Za ova tri maloljetnika postoji osnov sumnje da su jučer, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

Zajednički tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za cyber sigurnost Federalne uprave policije, a koji djeluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima.

Tim sarađuje sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Inače, u proteklom periodu policija aktivno radi na suzbijanju ovog trenda koji se tiče lažnim dojava o bombama u školama. Uhapšeni su maloljetnici, ali i 18-godišnjaci kojima su određene mjere pritvora ili privremenog smještaja u skladu sa njihovim godinama.

Međutim, problem je u tome što se ne staje ukraj dojavama pa tako svakodnevno škole odgađaju nastavu ili je izvode online, a nastavnici, učenici i roditelji su na izmaku snaga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!