Trivić: Dodik ima debele bankovne račune i boli ga briga za narod RS

Vijesti 10. apr 202314:28 0 komentara
Jelena Trivić
Jelena Trivić (N1)

Jelena Trivić, bivša članica PDP-a i osnivačica nove političke stranke Narodni front, za N1 je prokomentarisala je posljednje istupe Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske koji je pozvao na izlazak Hrvata i Srba iz državnih institucija Bosne i Hercegovine i na "protjerivanje stranaca".

Trivić smatra da su vremena takva da bi tenzije trebalo spuštati, a ne dizati.

“Međutim, Dodik je čovjek i političar koji opstaje u nekakvim vještački izazvanim konfliktnim situacijama koje u ovim remenima i trenucima nisu dobre. Konflikti inače nisu dobri pogotovo ne sada, idu na štetu Republike Srpske i srpskog naroda u cijelosti, ne samo u RS, ali njega boli briga, on ima svoje odstupnice, debele bankovne račune, imovine i sve ostalo i njega ne zanima kakvu štetu će da pretrpi narod ili RS”, navela je Trivić.

Istakla je da je ovo poruka svima, pogotovo dijelu međunarodne zajednice koja je tvrdila da će se Dodik promijeniti.

“Da li su to uradili svjesno ili nesvjesno ne znam, ali ne vjerujem da je baš bilo ko toliko naivan da je vjerovao da se stvari tako lako mijenjaju. Međutim, mene ne zanimaju oni i njihova mišljenja, problemi, pa ni Dodikovi partneri iz Federacije Bosne i Hercegovine kako će oni svojim biračima objasniti da se Dodik nije promijenio i da će nastaviti tu konfliktnu politiku za sada na izjavama, ali me zanima srpski narod i RS, ovo nije dobro za nas”, dodala je.

Dodik: Pokušavam da ubijedim Hrvate da jednokratno napustimo institucije BiH

Kaže da je jedna od pozadina svega toga to što RS stiže na naplatu više od milijardu KM ranije uzetih kredita.

“Međutim, ima tu i nekih drugih stvari koje će vremenom izaći na vidjelo. U svakom slučaju, vremena nisu takva da se dižu tenzije već ih treba spuštati. Dodik to svjesno radi, nije ni on naivan, ali njemu odgovara tenzija u koju će nastojati uvući narod i RS, ali neće mu to tako lako poći za rukom”, poručila je Trivić.

Naglašava da Dodik hiljaditi put najavljuje nezavisnost RS te da je to njegova retorika.

“Svi mi znamo da je to laž s kojom on manipuliše, ali to je njegovo pravo da kaže, a sada da li je to realno mislim da smo toliko ozbiljni ljudi da razumijevamo stvari”, zaključila je Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!