Trivić: Hvala poslanicima koji su odbili da prisustvuju zakletvi Dodika

Vijesti 15. nov 202218:41 6 komentara
Jelena Trivić (N1)

Potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, izjavila je u Banjaluci da je Milorad Dodik lažni predsjednik tog bh. entiteta jer je do pobjede došao izbornom krađom.

Trivić je zahvalila opozicionim poslanicima u Skupštini Republike Srpske, koji su odbili da prisustvuju polaganju zakletve Dodika, izabranog za predsjednika Republike Srpske na opštim izborima u Bosni i Hercegovini 2. oktobra.

„Zahvalna sam svim poslanicima koji su danas odbili da prisustvuju polaganju zakletve lažnog predsjednika, koji je do ‘pobjede’ došao falsifikovanjem izbora, uz pomoć Centralne izborne komisije (CIK) BiH i dijela međunarodne zajednice“, napisala je Trivić na Facebooku.

Ona je navela da „lažnom pobjedniku nikada neće čestitati“, jer se, kako je kazala, „krađa ne čestita“.

„Vjerujem, iako to danas zvuči nestvarno, da će nalogodavci i izvršioci organizovanog kriminalnog djela krađa izbora biti procesuirani od pravosudnih institucija“, dodala je Trivić.

Dodik je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske položio zakletvu za novi mandat predsjednika tog entiteta. Tom činu nisu prisustvovali poslanici opozicionih partija, Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Pokreta za pravdu i red, koje Dodiku osporavaju legitimitet i tvrde da je na funkciju došao izbornom krađom.

Predstavnici opozicije su danas saopštili da su Ustavnom sudu BiH podnijeli žalbu na odluku CIK BiH da proglasi pobjedu Dodika nad Jelenom Trivić, tvrdeći da je kandidatkinja opozicije pobijedila na izborima za predsjednika Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare