Trivić: Nema odustajanja, nema predaje!

Vijesti 09. okt 202218:19 0 komentara
N1

Na skup opozicije u Banjaluci stigla je i Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednika RS. Za N1 je kratko poručila: Nema odustajanja, nema predaje!

Trivić se kratko obratila i okupljenim građanima kazavši:

“Hvala svima što ste došli, hvala što ste zajedno s nama istrajni. Moramo se izboriti radi naše budućnosti, radi budućnosti djece. Ovo što vi poručujete je najveća poruka”.

Također, obratio se i Branislav Borenović koji se zahvalio prisutnim i pozvao na proteste.

Okupljanje je počelo u Parku Mladen Stojanović, odakle će krenuti mirnom šetnjom do Trga Krajine gdje će im se obratiti predstavnici opozicije i Jelena Trivić, kandidat za predsjendika Republike Srpske, čiji glasovi su, kako tvrde, upisivani drugim kandidatima, a veliki broj glasačkih listića je proglašen nevažećim.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je također naveo da će se tražiti odgovornost onih za koje tvrdi da su organizovali krađu, ali i da će svim pravnim i demokratskim sredstvima dokazati da je Trivić pobijedila.

“Naš kandidat Jelena Trivić je pobijedila, učinit ćemo sve da zaštitimo izbornu volju građana. Mnogo advokata se javlja, mnogo ljudi se ohrabrilo, spremni da budu dio tima koji će odbraniti RS od krađe i korupcije”, rekao je nedavno Borenović za medije.

Proteste organizuju SDS, PDP i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!