Trivić razočarana: Borenović nije vjerodostojno prenio zaključke

Vijesti 09. nov 202218:46 0 komentara
N1

Predsjedništvo PDP-a u Banjaluci na višesatnoj sjednici razmatra političku situaciju nakon izbora, ali i u stranci. Iako je javnost očekivala da predsjedništvo ove stranke postupi poput SDS-a i podnese ostavke, to se nije dogodilo. Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednicu Republike Srpske. PDP je danas donio niz zaključaka, a nakon njihove objave reagovala je Jelena Trivić koja je istakla kako je "veoma iznenađen i razočaran činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije precizno i vjerodostojno objavio javnosti Zaključke predsjedništva stranke".

Trivić je navela kako je Borenović zaključak o podršci gradonačelniku Drašku Stanivukoviću protumačio netačno, “izostavljajući veoma važnu jedinicu koju je usvojilo Predsjedništvo, a koja glasi: PDP podržava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivuković na osnovu politika koje je promovisao tokom kampanje 2020. godine i na osnovu onih političara koje je tada pobijedio”.

“Želim da istaknem da ne podržavam nijednu simbiozu sa Režimom, jer je to samo još jedan naziv za približavanje Režimu, koji je politički kurs koji jasno odbacujem… Da bi nastavila borbu protiv korumpiranog režima, opozicija mora imati potpuno jasne, čvrste i principijelne stavove koji obavezuju sve. Da budemo potpuno precizni: Svaka saradnja, simbioza, bilo šta slično, sa Režim za mene je koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku, a 2. novembra pokrali izbornu volju naroda na najpodmukliji način”, poručila je Trivić.

Zaključke PDP-a pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!